Visa alla (8)

Långa köer på E4 efter krock söder om Härnösand

Publicerad

Blåst och energiska snöbyar ställer till det längs Norrlandskusten under tisdagen. Besvärligast väntas Västernorrland få med drivor och snörök efter vägarna. Det har länge varit helstopp på E4 söder om Härnösand och kilometerlånga köer efter en krock mellan en lastbil och en personbil.

SVT rapporterade · Trafikläget Västernorrland

Trafiksituationen har lättat något i Västernorrland. Just nu rapporteras inga trafikstörningar som allvarligt påverkar framkomligheten.
Lyckligtvis har inga olyckor med personskador inträffat trots de besvärliga förhållandena.
Vi avslutar härmed direktrapporteringen. Tack för visat intresse!
09.46
Det är moddigt med drivbildning, dålig sikt och dessutom halt väglag på många av länets vägar under tisdagen.
Särskilt besvärligt är det på E14 väster om Stöde och på E4 från Docksta och norrut mot länsgränsen till Västerbotten.
Hör gärna av dig till oss med rapporter och varningar gällande vägläget i länet under dagen!
09.55
En singelolycka har inträffat i trakterna av Björna. Det är ännu oklart om någon person skadats.
09.57
Fyra lastbilsekipage har kört fast i i södergående fält i Saltviksbacken vid norra E4-infarten till Härnösand, en ökänd plats i sådana här sammanhang.
Vi hoppas kunna återkomma med bilder inom kort.
10.06
E4 i höjd med Torsboda norr om Timrå ska nu vara röjd efter morgonens kollision mellan en personbil och en lastbil och trafiken ska nu flyta som normalt på platsen just nu.
10.10
En personbil och en lastbil har kolliderat på E4 mellan Tjärnsjö och Fröland vid södra infarten till Härnösand. Det är för närvarande helt stopp i trafiken i båda riktningar.
10.33
Den stillastående trafiken på E4 söder om Härnösand har skapat kilometerlånga köer både norrut och söderut.
10.38
Nu har E4 mellan Fröland och Tjärnsjö söder om Härnösand öppnats i sydlig riktning. Däremot står det fortfarande stilla i norrgående körfält.
10.40
Trafiken norrut på E4 mellan Tjärnsjö och Fröland står fortfarande helt stilla efter krocken mellan ett lastbilsekipage och en personbil tidigare i förmiddags.
Trafiken norrut på E4 mellan Tjärnsjö och Fröland står fortfarande helt stilla efter krocken mellan ett lastbilsekipage och en personbil tidigare i förmiddags.
Fotograf är för övrigt Örjan Leek / Profilbild.

Snöfallet berör hela länet och kan variera i intensitet men på sina håll kan det komma en till två decimeter nysnö under tisdagen. Framför allt är det alltså vid kusten som snöandet kan bli ymnigt.

Nederbördsområdet rör sig norrut under dagen och på eftermiddagen förväntas snöandet ge med sig i Medelpad.

SVT:s reporter rapporterade om trafikläget under morgonen Foto: SVT

Håll avståndet

Trafikanter uppmanas ta det försiktigt och hålla avstånden eftersom både dålig sikt och hala vägbanor kan ställa till det under dagen.

En olycka inträffade i Torsbodabacken på E4 norr om Timrå strax efter klockan åtta. En personbil och lastbil kolliderade i södergående körfält vilket ledde till totalstopp i E4-trafiken söderut på platsen under morgonen.

Problematiskt på E14 och E4

Trafiken flyter nu som vanligt på platsen. Ingen människa skadades i olyckan.

När det gäller de större vägarna i Västernorrland meddelar Trafikverket att förhållandena är särskilt svåra på E14 väster om Stöde och på E4 mellan Docksta och Örnsköldsvik. Halt väglag, snörök, drivbildning och dålig sikt gör det extra besvärligt för trafikanterna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer