Foto: Fredrik Israelsson, SVT

Långa köer på E4 efter krock söder om Härnösand

Uppdaterad
Publicerad

Blåst och energiska snöbyar ställer till det längs Norrlandskusten under tisdagen. Besvärligast väntas Västernorrland få med drivor och snörök efter vägarna. Det har länge varit helstopp på E4 söder om Härnösand och kilometerlånga köer efter en krock mellan en lastbil och en personbil.

Snöfallet berör hela länet och kan variera i intensitet men på sina håll kan det komma en till två decimeter nysnö under tisdagen. Framför allt är det alltså vid kusten som snöandet kan bli ymnigt.

Nederbördsområdet rör sig norrut under dagen och på eftermiddagen förväntas snöandet ge med sig i Medelpad.

Håll avståndet

Trafikanter uppmanas ta det försiktigt och hålla avstånden eftersom både dålig sikt och hala vägbanor kan ställa till det under dagen.

En olycka inträffade i Torsbodabacken på E4 norr om Timrå strax efter klockan åtta. En personbil och lastbil kolliderade i södergående körfält vilket ledde till totalstopp i E4-trafiken söderut på platsen under morgonen.

Problematiskt på E14 och E4

Trafiken flyter nu som vanligt på platsen. Ingen människa skadades i olyckan.

När det gäller de större vägarna i Västernorrland meddelar Trafikverket att förhållandena är särskilt svåra på E14 väster om Stöde och på E4 mellan Docksta och Örnsköldsvik. Halt väglag, snörök, drivbildning och dålig sikt gör det extra besvärligt för trafikanterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.