Mötet blev ett antiklimax och en stor besvikelse för Sollefteåaktivisterna Foto: SVT

Besvikelse för Sollefteåaktivister – inget besked om akutkirurgi

Uppdaterad
Publicerad

För första gången kunde allmänheten följa ett möte i Hälso- och sjukvårdsnämnden. Flera aktivister från Sollefteå såg fram mot ett besked om akutkirurgi, men de blev besvikna.

Under onsdagen skulle en delrapport om viss akutkirurgi och cancerbehandling vid Sollefteå sjukhus vara klar och presenteras. Ett dussintal tillresta åhörare från Sollefteå väntade sig ett besked om att viss akutkirurgi och viss cytostatikabehandling nu åter skulle kunna erbjudas vid sjukhuset i Sollefteå.

Men mötet blev ett antiklimax och en stor besvikelse för Sollefteåaktivisterna. Inga konkreta besked i frågan gavs vid mötet.

Vill utreda mer

Från kirurgklinikens sida rapporterades bara fakta om antalet operationer som görs och man meddelades att man behöver mera tid för att utreda frågan. Samma besked gavs om cancervården.

Vid mötet finns också möjlighet att ställa frågor och SVT Västernorrland följer frågestunden på plats och uppdaterar texten under dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.