Foto: SVT

Tvingade till sig bil på E4 – Bilrånare åtalas

Uppdaterad
Publicerad

Den 25-årige man som tvingade till sig en bil på E4 har nu åtalats vid Hudiksvalls tingsrätt.

Det var i början av juni som en 25-årig Söderhamnsbo färdades i bil på väg norrut på E4. I närheten av Gnarp körde han av vägen i sin hyrbil. När polisen undersökte bilen hittade de kokain, dopingmedel och en tårgaspistol. 25-åringen hade lämnat olycksplatsen.

Tvingade till sig bil

Strax före midnatt kom så larm från en bilist som blivit rånad på sin bil på E4 i höjd med Årskogen, på gränsen mellan Gävleborg och Västernorrland. Han hade blivit hotad med ett vapenliknande föremål och var chockad, skrämd men fysiskt oskadd.

Eftersom rånaren försvunnit norrut deltog polispatruller både från Gävleborg och Västernorrland i jakten.

Bilister varnades

Samtidigt började det komma in samtal från boende sydväst om Armsjön om en man som försökte ta sig in bostadshus. Polisen gick ut med en varning till bilister att ta upp liftare om det skulle vara den förmodat beväpnade mannen. Den misstänkte kunde sedan gripas två timmar senare ungefär tre kilometer från Armsjön.

Krävs på skadestånd

25-åringen åtalas nu vid Hudiksvalls tingsrätt för grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel, vapenbrott, narkotikabrott och skadegörelse. Han krävs på 20 000 kronor i skadestånd till den rånade mannen och 8 000 i ersättning för en förstörd altandörr.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.