Björn Hellkvist presenterades på onsdagen som Modo Hockeys nye tränare. Foto: TT

Björn Hellkvist – Modos nya tränare

Uppdaterad
Publicerad

Björn Hellkvist blir ny tränare för Modo hockey. Han kommer närmast från allsvenska IK Oskarshamn där han varit huvudtränare.

– Det kittlade direkt frågan kom från Modo Hockey, det stod mellan jobb i SHL och i HockeyAllsvenskan, säger Björn Hellkvist.

Hellkvists kontrakt gäller för två säsonger med option för ytterligare en säsong. På Modo hockeys hemsida kommenterar Björn Hellkvist:

– Kontinuitet är av godo i ledarskap, i truppen och i träning vilket jag vet ger resultat över tid. Det var därför en förutsättning att kontraktet skulle skrivas över flera säsonger.

Förstahandsval

Efter en tionde plats i tabellen valde förre tränaren Hans Särkijärvi att lämna sin post. Klubbens sportchef Michael Sundlöv säger att de är glada för att ha fått sitt förstahandsval till tränare.

 – Björn Hellkvist är en tränare som vill jobba i längre processer och har erfarenhet av att leda lag och ta steget från HockeyAllsvenskan till SHL.

Långsiktigt arbete

Nu återstår att se vad en ny röst i båset kan göra för Modo kommande säsong. 41-årige Hellkvist har tidigare erfarenheter som huvudtränare i både Rögle BK och Malmö Redhawks i SHL och HockeyAllsvenskan.

– Jag är en tränare som tycker om att jobba med processer och att saker inte ska göras i en handvändning. Vi ska ha en tydlig målbild och vara extremt tydliga med hur vi ska ta oss dit vi vill, men längden på resan vet man inte om på förhand, säger Björn Hellkvist till klubben. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.