Bildningsnämnden i Örnsköldsvik väntas gå 44 miljoner kronor back i år. Idag presenterade Socialdemokraterna sitt förslag på åtgärder, frv: Per Nylén, (S) kommunstyrelsens ordförande, Erica Howcroft (S) 2:e vice ordförande och Kristoffer Park bildningsnämndens ordförande

Björnaområdet förlorare i S nya skolförslag

Uppdaterad
Publicerad

Hemling och Trehörningsjö riskerar att drabbas av nedläggning i Socialdemokraternas nya förslag för att få ekonomin i balans inom bildningsnämnden i Örnsköldsvik. Det stod klart idag vid en presskonferens.

Men även en satsning i Björnaområdet presenterades.

– Vi lägger ett förslag som går ut på en tidigareläggning av investeringen av en modernare skola i Björna. Det är högstadiet vi pratar om och den delen är otroligt kul att prata om, säger Kristoffer Park, ordförande i bildningsnämnden.

Elevunderlaget sviktar annars i flera byar i Ångermanlands inland.

– Det stämmer. Vi ska se över hela Björnaområdet. Det finns fem skolenheter där och Hemling och Trehörningsjö har ett lågt elevunderlag.

Bildningsnämnden i Örnsköldsvik väntas gå -44 miljoner kronor i år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.