Blåsigt i länet – strömlösa hushåll och nedfallna träd

Uppdaterad
Publicerad

Den kraftiga blåsten har ställt till det på sina håll i Västernorrland. I Kramfors och Örnsköldsviks kommuner har runt 500 elkunder varit utan ström under natten och på flera platser har nedfallna träd över vägbanor ställt till med problem.

Kraftiga vindbyar drog in över Västernorrland på tisdagskvällen. Vid 21-tiden föll ett träd över länsväg 331 i Graninge.

Räddningstjänsten i Sollefteå fick rycka ut för att röja vägbanan och en ambulans parkerade vid hindret med blåljuset på för att varna trafikanterna. Ingen människa skadades dock.

Strömlöst

På väg 848 vid Omnesjön norr om Nordingrå på Höga kusten blockerade nedblåsta träd delvis vägbanan under natten. Vägen ska nu vara röjd och åter öppen för trafik.

Det varnas också för kraftiga vindar på både Höga kustenbron och Sundsvallsbron under morgonen och förmiddagen på onsdagen.

I ett område nordväst om Örnsköldsvik har drygt 400 av Vattenfalls elabonnenter varit utan ström under natten. I ett område norr om Kramfors har också närmare 100 Eonkunder varit utan el.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.