Många vägar i länet är moddiga och hala Foto: Johan Nilsson, TT

Blött vid kusten halt i Västernorrlands inland

Uppdaterad
Publicerad

Den senaste tidens snöfall över länet har orsakat en del problem för trafikanter som inte hunnit byta till vinterdäck. Det fortsätter också att vara halt under onsdagen.

SMHI har utfärdat vädervarning för snöfall i länet och snön har fallit i länets västra och norra delar. Under onsdagen väntas nederbörden övergå i regn.

Under tisdagskvällen rapporterades om halka i det inre av Västernorrland. Flera bilar åkte av vägen och plogbilen hann inte hålla undan snön. Under natten och morgontimmarna har det sedan varit lugnt på olycksfronten i länet.

Moddigt och halt

Väglaget på onsdagsmorgonen är enligt trafikverket våta vägar vid kusten och moddigt och halt ju längre väster och norrut man åker. På E4 övergår det våta i halka ungefär i höjd med Docksta om man åker norrut.

E14 från Sundsvall till Nedansjö rapporteras vara moddig och sedan finns risk för halka längre västerut. På riksväg 90 får man enligt trafikverkets karta räkna med halka från Bollstabruk och norrut mot Sollefteå. På samtliga vägar i inre delarna av länet finns sedan risk för halka.

Observera att uppgifterna om väglaget är ungefärliga och kan ändras snabbt. Trafikanter uppmanas köra försiktigt och anpassa farten efter väglaget.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer