Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Obehag och rädsla bland boende efter mord och misstänkt mordbrand i Johannedal Foto: SVT

Obehag och rädsla bland boende efter mord och misstänkt mordbrand i Johannedal

Uppdaterad
Publicerad

Det råder blandade känslor bland boende i Johannedal efter den misstänkta mordbranden i helgen. För bara ett par veckor sedan inträffade också ett mord i närområdet.

– Det är fruktansvärt det som har hänt, säger My Kåveland.

Det var i fredagsnatt som en brand utbröt i en radhuslänga i Johannedal. Totalt drabbades sex lägenheter i olika grader efter att branden snabbt spridit sig, men ingen person kom till skada.

Polisen utreder ärendet som misstänkt grov mordbrand och boende i området tycker händelsen är otäck. Vissa människor vill däremot inte prata för mycket kring branden eftersom man fortfarande inte vet exakt vad som startat den.

Vill se fler poliser

Mohammed Al Barznji som bor nära det brandhärjade radhuset är orolig eftersom även ett mord skedde i området för några veckor sedan. Han vill se mer poliser där eftersom det skulle öka tryggheten.

– Man är rädd, säger han.

Men Berith Carlstein som har bott i radhuslängan bredvid är inte orolig efter branden.

Hör de boende berätta mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.