Foto: Skärmdump

Bokningen för vaccination i Västernorrland överbelastad – igen

Uppdaterad
Publicerad

Från klockan 17 på onsdagen var det dags för västernorrlänningar från 65 år och uppåt att boka tid för vaccination mot covid-19.

Men precis som tidigare blev anstormningen för stor. Redan efter ett par minuter brakade bokningssytemet ihop. Igen.

Vid Region Västernorrlands presskonferens på onsdagen kom beskedet att det nu var fritt fram även för 65-plussarna i länet att boka vaccinationstid. Från klockan 17 på onsdagen skulle bokningssystemet öppnas.

Men många av dem som gick in på Region Västernorrlands webbplats sent på onsdagseftermiddagen för att boka blev besvikna. Ännu en gång blev belastningen för stor och ganska snart möttes vaccinsugna av beskedet att de måste återkomma senare.

Coronaviruset i Västernorrland

Reaktionerna lät inte vänta på sig. Flera frustrerade länsbor hörde under kvällen av sig till SVT Västernorrland.

”Först till kvarn”?

”Ja, det var väl som jag trodde. Datasystemet brakade ihop. Det går inte att komma in på Regionens bokningssida och lyckas man komma en liten bit på väg finns kl 17:02 inga tider! Det var väl kanske att ta i att öppna från +65”, skriver en länsbo i ett mail till SVT.

”Det är bara att inse, Västernorrland gör som dom vill. Tur och ordning gäller inte i detta landsting. Först till kvarn gäller tydligen i vaccinationstakten. Hade jag bott i Norrbotten, Södermanland så hade jag som 70-åring gått före 65-åring. Förlåt att jag bryr mig? Detta beror nog på att mitt liv är så begränsat, pandemin är lika med isolering.”, skriver en annan länsbo.

SVT har sökt företrädare för Region Västernorrland för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet