Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Priserna på bostadsrätter i Stockholm föll i december med 1,5 procent. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Bostadsrättspriserna i Västernorrland ökar näst mest i landet

Uppdaterad
Publicerad

Priserna på bostadsrätter i Västernorrland har ökat med sju procent de senaste tre månaderna, det visar siffror från Svensk Mäklarstatistik. 

– Så länge svenskarna ser ljust på framtiden kommer många att vilja byta bostad, men om oron för en ny pandemivåg växer finns risk att mångas flyttplaner läggs på is, säger Marcus Svanberg.

Medelpriset per kvadratmeter på bostadsrätter ligger i länet på 15 362 kronor. Det är fortfarande den lägsta kvadratmeterkostnaden i landet. Rikssiffran är 32 374 kronor.

Villapriserna sjunker

Medan priserna på bostadsrätter ökar i länet sjunker villapriserna med två procent under de tre senaste månaderna, skriver Länsförsäkringar Fastighetsförmedling som analyserat siffrorna.

Förändringen på helår

Det senaste året har priserna på bostadsrätter i Västernorrland stigit med 14 procent, medan villapriserna stigit med 12 procent. I riket som helhet är motsvarande siffror en uppgång på 6 procent för bostadsrättspriserna och en ökning med 14 procent för villapriserna.

Stor prisökning på fritidshus

Fritidshuspriserna i Västernorrland har stigit med 24 procent på årsbasis, att jämföra med 20 procents ökning i landet.

ÖKNINGEN I LÄNETS KOMMUNER

Prisutveckling bostadsrätter:

Härnösand 3 procent

Sundsvall 6,6 procent

Timrå – 1,1

Örnsköldsvik 3,9 procent

(Övriga kommuner finns inte med i statistiken.)

Källa: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.