• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en träningsanläggning i Slottsskogen i Göteborg med kraftig rökspridning i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer om händelsen här

Polisen misstänker att branden i Ljustorp kan ha varit anlagd. Foto: TT

Brand i Ljustorp misstänks vara anlagd

Publicerad

Natten mot söndag tog SOS alarm emot ett samtal om en brand i Ljustorp. När räddningstjänsten kom till patsen brann det i ett garage och en lada.

Strax efter klockan ett natten mot söndag inkom ett larm om att det brann i terrängen sydost om Bredsjön. När räddningstjänsten kom fram till platsen mättes de av en fullt utvecklad brand i en lada och en förrådsbyggnad.

Styrkor från Liden, Timrå, Söråker och brandvärnet i Ljustorp bekämpade elden tillsamans med en tankbil från Sundsvall.

Misstänker brott

Det tog flera timmar att släcka branden och polis kunde, efter att de spärrat av platsen och hållit förhör, upprätta en anmälan om skadegörelse genom brand.

– Det finns inga naturliga förklaringar till att branden ska ha uppstått på ett naturligt sätt. Det finns till exempel ingen el framdragen till byggnaderna, säger polisens förundersökningsledare Jan-Erik Olsson.

Rubricering kan ändras

Jan-Erik Olsson förklarar att rubriceringen, skadegörelse genom brand, kommer sig av att de brandhärjade byggnaderna anses vara av ringa värde och att det inte var någon fara för någons liv eller hälsa.

– Men rubriceringen kan komma att ändras under utredningen. Vi måste invänta en brottsplatsundersökning på platsen först. Den kan komma att genomföras till veckan när brandområdet har svalnat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer