Eldsvåda i industribyggnad i norra Kramfors. Foto: Google Earth, grafik: SVT Design

Brand på träföretag i Kramfors under kontroll

Uppdaterad
Publicerad

En brand har brutit ut hos ett träföretag på ett industriområde norr om Kramfors tätort. Branden har börjat i en hyvel och spridit sig till taket och vinden enligt räddningstjänsten.

Larmet kom strax före klockan sju på torsdagsmorgonen. Branden ska ha startat i en hyvel, spridit sig till en vägg och sedan via ventilationssystemet tagit sig upp till tak- och vindsutrymmena.

– Vi har nu lokaliserat var branden startade och släckt av de öppna lågorna där. Nu ska vi ta reda på om det finns glödbränder på vinden som måste släckas. Vi försöker hindra branden från att sprida sig vidare i byggnaden, säger räddningstjänstens inre befäl André Wadell.

Brandmän från Kramfors, Nyland och Härnösand jobbar nu med att försöka få bukt med elden.

Runt 10-tiden kunde några styrkor avveckla sin del i insatsen då branden ansågs vara under kontroll.

– Vi har lokaliserat alla glödbränder, öppnat upp i taket och avgränsat runt omkring så vi anser att läget är under kontroll, säger André Wadell.

Han säger att det kommer bli en liten paus i produktionen under tiden saneringsarbete pågår. Hur länge är upp till ägaren att bestämma.

Enligt bedömning kommer insatsen att avslutas runt klockan 11.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer