Visa alla (2)

Polisen om bilbränderna i Nacksta: Har en klar bild av vad det handlar om

Publicerad

Polisens utredning om bilbränderna fortsätter. Att bränderna skulle ha berott på någon social oro dementerar Wiklund.

– Vi har ingenting som tyder på att det skulle röra sig om en pyroman, vi har inga sådana indikationer berättar lokalpolisområdeschef Josef Wiklund.

För några år sedan skedde en rad bilbränder runt om i Sundsvallsområdet. Den gången rörde det sig om bedrägeribrott men så verkar inte fallet i nuläget. Josef Wiklund vill inte förekomma utredningen men säger sig ha en ganska klar bild vad det handlar om.

Är inget storstadsfenomen

Josef Wiklund dementerar starkt att bränderna skulle ha koppling till någon social oro i området.

– Utifrån de underrättelser och vår samverkansgrupp där även kommun och socialtjänst finns med så finns det inget som kan koppla det till någon social oro i området.

Satsar på närvaro

Boende i området har signalerat att man är orolig att vistas ute sena kvällar och nätter. Men Wiklund menar att de inte ska känna sig oroliga.

– Vi jobbar med stärkt närvaro i Nacksta just nu och de närmsta dygnen, vi gör vad vi kan för att allmänheten ska känna sig lugn

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer