Flera människor drabbas av bristen på läkemedel, vad är dina erfarenheter? Foto: Isabell Höjman /TT

Har du varit med om att det saknas medicin?

Uppdaterad
Publicerad

Brist på läkemedel skapar problem, frustration och komplicerar eller rent av sagt sätter stopp i människors vardag. Har du några egna erfarenheter av bristen, eller känner du någon som har påverkats av det? Berätta gärna för oss i vår chatt.

Brist på läkemedel – hur påverkas du?

Pinnat inlägg

Brist på läkemedel skapar problem, frustration och komplicerar eller rent av sagt sätter stopp i människors vardag. Har du några egna erfarenheter av bristen, eller känner du någon som har påverkats av det? Berätta gärna för oss.

Niklas Johansson • Sonen har epilepsi och vi har haft leveransproblem under minst ett års tid. Keppra och Levetiracetam heter hans medicin.

Tack för era berättelser. Nu stänger vi chatten – godnatt!

Jag • Inte helt slut, men förbjudet att köpa mer än en förpackning i taget på grund av risken att det kan ta slut för andra då. Levaxin är min medicin. Den tillverkas i Danmark (om jag förstårt rätt) och 400 000 svenskar är beroende av den varje dag hela livet. Det är krångligt att inte kunna köpa flera förpackningar när man bor långt från ett apotek och lever utan bil. Jag är orolig för vad som händer om medicinen tar slut hos leverantören eller om nåt händer med fabriken. Eller vid kris av något slag. Det är ett skört system!

Joakim • Hade varit hos läkare som rekommenderade en medicin. När jag skulle hämta ut den medicin som läkaren rådde mig till fanns den varken på det apoteket som läkaren skickade mig till eller på något annat apoteket... jag fick ta råd av apotekspersonalen istället.

JaneDoe • Jobbar inom äldreomsorgen och här är vissa laxerande läkemedel restnoterade tills Augusti!! och så har det varit några månader redan.

Igor Panchuk • Alvedon sirop.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.