Ny provisorisk bro växer fram i Sundsvalls centrum

Publicerad

Den provisoriska bro som under ett par års tid ska ersätta trafikpulsådern Storbron i centrala Sundsvall läggs nu på plats. Senare i höst leds trafiken på platsen om – och morgonrusningen i området kommer att bli både trög och lätt kaotisk.

Storbron, en viktig länk för trafiken genom Stenstan i Sundsvall, har gjort sitt. Kommunens gatuavdelning har slagit fast att det inte är aktuellt att reparera och rusta upp bron, invigd i midsommarhelgen 1936.

Senare i höst startar bygget av en ny bro som enligt planen ska stå klar om två år.

Tills dess kommer trafiken förbi platsen att vara omledd via en provisorisk bro 50 meter uppströms Selångersån, i västlig riktning.

Köer och längre restider

De senaste dagarna har arbetet påbörjats med att lägga den ”vikarerande” bron på plats, bit för bit.

När den sedan invigs för Sundsvallsborna som ska ta sig till och från jobbet via platsen räkna med köer och längre restider.

Hastigheten i hela området kommer att sänkas till 30 kilometer i timmen. Den maximala bärigheten på bron kommer att sänkas till 3,5 ton.

Påverkar busstrafiken

Arbetet med nya Storbron kommer även att påverka busstrafiken som leds om under byggtiden.

Kostnaden för projektet beräknas till ungefär 70 miljoner kronor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer