Buske satte fyr på flerfamiljshus

Uppdaterad
Publicerad

Ett flerfamiljshus på Södra vägen i Härnösand fick utrymmas under måndagskvällen efter att man upptäckt rökutveckling från källaren.

Larmet om en brand i ett flerfamiljshus, med nio lägenheter, i Härnösand nådde SOS Alarm på måndagskvällen vid 20:30-tiden.

– Det hade tidigare brunnit i en buske på utsidan huset och det har då spridit sig och krupit in under grunden i vegetationen och in i källaren, säger räddningsledaren Jörgen Pallin på plats.

Räddningstjänsten hade inledningsvis problem att komma åt källan till branden inifrån huset. Efter en stund fick man in en rökdykare som kunde släcka där branden startat.

– Läget är under kontroll.  Vi har släckt nu och håller på och ventilera ut röken. De som bor i huset kan återgå till sina lägenheter, säger Pallin vid 21:50-tiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.