Foto: Magnus Igelström/SVT

Buss kolliderade med träd – flera skadade

Uppdaterad
Publicerad

Vid 20-tiden på fredagen larmades SOS om en singelolycka med en buss i Sundsvall.

Det var en stadsbuss som kolliderat med ett träd på Södra allén i höjd med djursjukhuset. Kollisionen var så pass kraftig att trädet knäcktes.

Enligt Thomas Åslin, inre befäl vid räddningstjänsten Medelpad, fanns 14 personer inklusive chauffören i bussen när olyckan inträffade. Flera av passagerarna var unga.

Tre till sjukhus

Tre personer fördes till sjukhus med ambulans. Skadeläget är oklart men enligt de inledande uppgifterna rör det sig inte om några allvarligare skador. Flera passagerare pysslades om av ambulanspersonal på olycksplatsen och många ska ha chockats av händelsen.

Vägen stängdes av

En av räddningstjänstens första uppgifter blev att säkra bussen som hamnat ovanpå trädet. Polisen stängde av vägen i bägge riktningarna vid olycksplatsen under räddnings- och bärgningsarbetet.

Olycksorsak utreds av polis

Orsaken till olyckan ska nu utredas av polis. Enligt Marie Andersson, kommunikatör vid polisens regionledningscentral, har ingen person delgivits misstanke om brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.