Foto: Henrik Montgomery, TT

Busstreck ledde till människorov

Uppdaterad
Publicerad

En bilägare fick ägg kastade på sin bil, ilskan över detta gick handgripligen ut över en 15-årig pojke.

En kväll i början av september ägnade sig en grupp yngre personer åt att kasta ägg på förbipasserande bilar på Alnö. En av bilägarna som utsattes för detta, en 27-årig man hemmahörande i Stockholm, ska enligt vittnen inte ha uppskattat tilltaget utan stannat bilen och fångat en ung pojke.

Slog och sparkade

Enligt åtalet har 27-åringen slagit pojken så att han ramlat till marken och därefter utedelat flera slag och sparkar när denne legat ner. Mannen ska sedan ha tvingat in pojken i bilen och kört omkring med honom.

Mannen släppte pojken efter en kort tid och greps själv av polis samma kväll. Han satt under tre dagar häktad. Rätten valde då den något mildare brottsrubriceringen olaga frihetsberövande

Nekar till brott

Brotten som 27-åringen misstänks för rubriceras nu som misshandel och människorov. Människorovet betecknas som mindre grovt brott.

Mannen medger att delar av det som beskrivs hänt men han förnekar brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.