• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Snöveltorp, Öbonäs och Kårtorp. Det brinner i en avfallsanläggning med kraftig rökutveckling som följd. Alla i områdena uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Nilsolof Nilsson menar att kriminella gäng ligger bakom brotten i Bollsta Foto: Ylva Holmgren, SVT

Byavakt bildad i Bollstabruk

Publicerad

Den senaste tidens ökade kriminalitet och skadegörelse oroar invånarna i Bollstabruk en mil norr om Kramfors. Nu har man bildat en byavakt.

Skadegörelse, inbrott, hot och våld förekommer i Bollstabruk. Nilsolof Nilsson, som driver Bollsta Folkets Hus, menar att det är olika gäng som ligger bakom.
– Det har ju satsats mycket i Bollsta på senare tid och vi har en intresseförening som jobbar stenhårt, då är det synd att det ska förstöras och vandaliseras, säger Nilsolof Nilsson.

Fler ögon och öron

Rånet mot Coop i Bollsta för en dryg vecka sedan blev droppen för invånarna i det lilla samhället. Under tisdagskvällen samlades cirka 200 personer till möte och bildade också en förening för att driva en Byavakt. Nilsolof tror att fler ögon och öron ute i samhället kan förebygga brottsligheten.

– Vi ska ju inte göra några ingripanden det handlar om att vara polisens förlängda arm och ge dem tips och information, säger Nilsolof Nilsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2018 Kramfors

Mer i ämnet