”Våldtäktskultur” på skolan

Uppdaterad
Publicerad

Elin Nilsson (M) är ledamot i barn- och utbildningsnämnden i Sundsvall. Hon känner starkt för eleverna som hon tycker har handlat rätt.

Mittnytts inslag med elevernas inspelning av rektorns agerande när eleverna slår larm om lärarens agerande har väckt reaktioner. Elin Nilsson (M) som sitter i Sundsvalls barn- och utbildningsnämnd har reagerat starkt på inslaget.

– Dels att man överhuvudtaget får för sig att tafsa på en elev. Det är ju helt uppåt väggarna. Sen också att man som rektor går ut och försvarar läraren genom att säga att ”det är hans sätt att skämta” och ”eleverna har ju kramat honom”.

Elevsmisk i Sundsvall

Vid ett tidigare sammanträde på barn- och utbildningsnämnden försökte Elin Nilsson få nämnden att lyssna på ljudupptagningarna vilket avfärdades av ordföranden.

– Det tycker jag är ett sätt att sopa problemet under mattan, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Elevsmisk i Sundsvall

Mer i ämnet