Hör Maria Tempé biträdande smittskyddsläkare, berätta om coronaläget i Västernorrland. Foto: Sophia Vestrin/SVT

Coronaläget i Västernorrland: Ingen inlagd på intensivvårdsavdelningen

Publicerad

Ingen har varit inlagd på intensivvårdsavdelningen på grund av covid-19 på över en vecka. Biträdande smittskyddsläkaren ber alla att hålla ut och fortsätta följa de allmänna rekommendationerna.

Dödstalen på grund av covid-19 har minskat och under den senaste veckan har ingen vårdats på intensivvårdsavdelningen.

– Vi kan se att sedan några veckor tillbaka så är det ett minskat antal patienter som vårdats på sjukhus i länet, och det är ingen inneliggande patient på intensivvårdsavdelningen, säger Maria Tempé, biträdande smittskyddsläkare Västernorrland.

Coronaviruset i Västernorrland

”Undvika stora sociala sammahang”

Risken finns att allt fler börjar slappna av och socialiserar sig som vanligt genom att umgås i stora grupper på allmänna platser.

– Det är viktigt att komma ihåg att vi fortfarande ligger ganska högt i Västernorrland jämfört med andra regioner. Läget förbättras och det är viktigt att vi fortsätter hålla avstånd, vara noga med handhygien och försöka undvika stora sociala sammanhang, säger Maria Tempé.

”Det finns absolut en risk”

Ser du någon risk med att många börjar slappna av nu?

– Det finns absolut en sådan risk, så det är viktigt att vi fortsätter hålla ut och fortsätter följa de allmänna rekommendationerna, säger Maria Tempé.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet