Coronavaccin förstört i Örnsköldsvik – kylskåp gick sönder

Uppdaterad
Publicerad

Ett kylskåp där vaccin förvaras i Örnsköldsvik blev utan ström under natten vilket ställer till problem med vaccinationsarbetet i i Örnsköldsvik. Det är 3 452 doser som förstörts. Men under förmiddagen har nytt vaccin levererats så vaccinationerna kan fortsätta, uppger regionen.

Det är på vaccinationsenheten i Örnsköldsvik som ett kylskåp där vaccin förvaras gått sönder, natten mot tisdag. Det uppger region Västernorrland på sin hemsida. Det innebär att vaccinet behöver kasseras och inte kan användas.

Regionen fick boka av de som hade en tid under morgonen men nytt vaccin har levererats under förmiddagen så att vaccinationerna kan fortsätta under tisdagen.

Coronaviruset i Västernorrland

Tider bokas av

Den som är berörd och har fått ett sms om att tiden avbokats behöver själv boka en ny tid.

Enligt ansvarig på vaccinationsenheten, Kerstin Lindgren- Fors hänger problemen ihop med nattens strömavbrott i Örnsköldsvik.

– När jag kom hit tidigt i morse såg jag att kylskåpet inte fungerade. Vi har reservkraft men den ser inte ut att ha fungerat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet