Det var den här sommarkänslan från juli förra året som cruisingfolket ville återuppleva. Nu menar polisen att det rörde sig om en otillåten oiffentlig tillställning, dessutom i coronatider. Foto: ARKIV/SVT

Cruisingfolket har ilsknat till – känner sig utpekade

Uppdaterad
Publicerad

Cruisingfolket vill inte kännas vid något bråk vid spontancruisingen i Härnösand på lördagskvällen. Inte heller att de skulle ha tagit några coronarisker under motorträffen.

Hela tillställningen var spontan, berättar Madelene Gustafsson i Antjärn. Det var inget organiserat utan en samling som skedde helt på impuls sedan djungeltrumman gått bland motorfolket i Härnösand.

– Och vi stannade i bilen hela tiden. Vi tog inga coronarisker, säger Madelene Gustafsson som inte känner igen polisens uppgifter om ”otillåten offentlig tillställning” och att det skulle ha förekommit fylleri och bråk.

”Måste ha förväxlat oss”

Hon och flera andra har ilsknat till i sociala medier sedan cruisingfolket pekats ut som oansvariga. Polisen utreder händelsen som brott mot ordningslagen. Både vuxna och unga pekas ut.

– De flesta som var där ville nog bara uppleva lite av stämningen från förra sommaren och alla somrar när vi som gillar amerikanska bilar träffas. Själv åkte vi hem före midnatt. Jag tror att polisen förväxlar oss med ”svansen” som är betydligt yngre och hänger vid Torsvik varje helg, och det är inte vi, säger Madelene Gustafsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.