Peter Sandberg och Marcus Ceder hann få en lucka mellan de kontaktsökande Ångeborna för att ställa upp på bild och intervju. Foto: Ylva Holmgren/SVT

Cyklande poliser – ett populärt inslag i Ånge

Publicerad

I Ånge kan man nu se poliser som cyklar runt istället för åka bil. Det är ett projekt som kommer att pågå under våren och sommaren. Tanken är att polisen ska komma närmare medborgarna och att det på samma gång blir en möjlighet att röra på sig.

På den lilla stund som vi följde med de cyklande poliserna Marcus Ceder och Peter Sandberg hann de bli stoppade av flera människor som ville prata och ställa frågor.

 – Sitter vi i en bil och passerar så blir det inte lika lätt att vi stannar och pratar. Människor uppskattar det verkligen. De kan ställa enkla frågor de går och bär på, säger Marcus Ceder som arbetar som gruppchef i Ånge.

Hör Marcus Ceder berätta i klippet om fördelarna med att arbeta nära medborgarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.