Svensk fotboll, liksom övrig tävlingsidrott, får starta den 14 juni. Foto: Bildbyrån/arkiv

Då blir det superettanpremiär för ”Giffarna”

Uppdaterad
Publicerad

Beslutet är fattat:

Folkhälsomyndigheten och regeringen ger grönt ljus till senior- och tävlingsidrott från och med 14 juni.

När superettan startar exakt är oklart, men Gif Sundsvall får inleda den uppskjutna säsongen mot Umeå på hemmaplan.

Den ofrivillgt förlängda försäsongen är snart över för Gif Sundsvall. Om ett par veckor kommer det att spelas seniormatcher på Idrottsparken igen. Under fredagen meddelade Folkhälsomyndigheten och regeringen att svensk fotboll, liksom övrig tävlingsidrott, får starta den 14 juni.

Nu är också ett nytt spelprogram för allsvenskan och superettan spikat.

Gif Sundsvall premiärspelar hemma mot Umeå, sedan bär det av söderut till Borlänge och möte med Brage. Exakta datum för matcherna är inte spikade.

Men det kommer dels att bli en premiärmatch utan några förberedande träningsmatcher inför, dels blir det ingen publik på Idrottsparken – det kommer över huvud taget att dröja innan landets arenor fylls med skrål igen.

– Det ligger långt framåt. Jag räknar nog med att den här begränsningen på 50 (personer) kommer att gälla över sommaren, säger Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson enligt TT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.