Dahlén kvar i Timrå säsongen ut

Uppdaterad
Publicerad

Nu står det klart: supertalangen Jonathan Dahlén blir kvar i Timrå IK resten av säsongen. – Klart att det är kul att en sådan bra spelare vill vara kvar hos oss, säger Timrås sportchef Kent Norberg till SVT.

Jonathan Dahlén har den här säsongen liksom den förra varit en av Timrås bärande spelare och har ofta stått för avgörande insatser i matcherna.

SHL-klubbarna har ryckt i honom under säsongen men Dahlén har trivts i Timrå IK och har förlängt med klubben i omgångar.

Nu har han definitivt bestämt sig för att löpa linan ut och avsluta säsongen i Timrå – och helst vara med och föra upp klubben i SHL, har han själv sagt flera gånger under säsongen.

”Timrå är förstavalet”

– Det är väl ingen jätteskräll att han blir kvar, men det är väldigt kul förstås. Han har sagt till mig att Timrå är förstavalet för honom så länge vi ligger kvar i toppen av allsvenskan, och det har vi ju gjort hela säsongen. Det känns jättebra att han blir kvar hela vägen, säger Kent Norberg.

Han blir en viktig kugge i en eventuell allsvensk final?

– Nu är vi ju inte där än, vi bör vinna åtminstone en av borta matcherna mot AIK och Leksand. Men det ser jättebra ut för oss just nu, det gör det.

Kamp om allsvensk finalplats

Men åtta omgångar kvar av hockeyallsvenskan leder Timrå med sex poäng till godo till AIK och åtta ner til lLeksand.

De två första lagen i sluttabellen möts i allsvensk final där det vinnande laget får möta det lag som kommer sist i SHL – vinnaren där i sin tur är klara för SHL nästa säsong.

Förloraren i den allsvenska finalen får sedan en ny chans att försöka kvala sig upp i högsta serien.

– Skulle vi missa får vi nya chanser. Men det kommer att bli strid ända in, säger Kent Norberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.