Jonathan Dahlén lämnar Nordamerika för att spela med Timrå IK igen. Foto: Bildbyrån

Dahlén tillbaka i Timrå IK

Publicerad

Jonathan Dahlén återvänder från Nordamerika för att spela med Timrå IK. Men han har en ”out-klausul” som gör att han kan försvinna med kort varsel.

Jonathan Dahlén gör comeback i Timrå IK:s tröja nr 54 under säsongen 2017/2018. Under den korta period han spelade i Timrå tidigare noterades han för 50 mål och 36 assist på 110 matcher vilket resulterade i att Vancouver Canucks skrev kontrakt med Dahlén.

Nu är han glad över att vara tillbaka i sin röda Timråtröja.

– Det känns grymt kul att det blev en så pass bra lösning och jag är väldigt nöjd att få åka ut i Timrå-tröjan och spela igen. Framförallt nu när dom leder serien och har gjort det så pass bra!, säger Jonathan Dahlén i en kommentar.

Jonathan spenderade sommarträningen i Timrå IK och nu står det klart att det blir en fortsättning i klubben under säsongen.

”Bra förstärkning”

 – Utöver att det här är en bra förstärkning för oss då han är en väldigt skicklig spelare så är även det här ett bra sätt för Jonathan att komma tillbaka från körtelfebern som han drabbades av tidigare i höst, säger sportchefen Kent ”Nubben” Norberg.

Hur länge Dahlén blir kvar är oklart då han har en så kallad ”out-klausul” i kontraktet till och med den sista januari 2018 som innebär att han kan ta steget till SHL eller Nordamerika under säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer