Dansfest på Laggarbergs skola i Timrå – artisten Pidde P på besök

Uppdaterad
Publicerad

Det var dansparty på Laggarbergs skola i Timrå kommun under torsdagsförmiddagen. Artisten Pidde P var på besök och bjöd på konsert – i syfte att få fler barn att röra på sig.

Med anledning av ett stort tapp i antal deltagartillfällen i barn- och ungdomsidrott under pandemin har Rf-Sisu, Riksidrottsförbundet-Sisu, dragit igång projektet rörelsesatsningen.

Målbilden är att få idrottsföreningar och skolor att samverka samt att hjälpa både föreningar och barn efter pandemin.

Skolbesök

Som en del av rörelsesatsningen har de hjälp av artisten Pidde P. Med sin musik får han elever på skolor runt om i Sverige att hoppa och dansa under cirka 20 minuter. Och det blir många spelningar.

– Jag har besökt över 400 skolor och gör ungefär 20 spelningar i veckan, säger Petter Hedwall som han heter egentligen.

Förutom spelningen på Laggarbergs skola var han under torsdagen också i Härnösand. På fredag blir det Sundsvall.

Dans och autografer

Och att han får med sig barnen var det ingen tvekan om på Laggarbergs skola. Eleverna ställde sig först i kö för att få en autograf och sen bjöds det på show.

– Det var kul och det är bra att få röra på sig, berätta Miranda Zetterberg som går i förskoleklass och är ett stort fan av Pidde.

Och en autograf fick hon – i pannan.

Kommer du aldrig mer att duscha nu?

– Nej, säger hon och skrattar.

Se barnens dansparty och hör elever och Pidde P i klippet ovan

Det här är Rf-Sisu

RF-SISU Västernorrland är en av Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas 19 regionala organisationer.

Deras uppdrag är att stödja, företräda och samordna idrottsrörelsen i gemensamma frågor på regional och lokal nivå. De verkar även för och bidrar till idrottens utveckling genom folkbildning och utbildning i idrottsföreningar och förbund.

Källa: rfsisu.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.