Infrastrukturminister Tomas Eneroth: ”Att sänka hastigheten på långa sträckor är inte bra”

Uppdaterad
Publicerad

Hoppet tänds nu för politiker som är emot Trafikverkets planer på att sänka hastigheten på flera av våra Europavägar i Norrland. Och får nu delvis stöd från högsta instans.

Det är socialdemokratiske infrastrukturminister Tomas Eneroths (S) uttalanden om att han är emot generella hastighetssänkningar på långa sträckor som ger politikerna hopp.

43 politiker

I en artikel på DN Debatt idag skriver 43 politiker från södra Norrland och Dalarna bland annat att ”Vår uppmaning till regeringen är att göra halt i arbetet med att sänka hastigheten på våra viktiga vägar. Se i stället till att ta fram en plan och finansiering för hur vägarna kan mötessepareras.”

Mitträcken

Tomas Eneroth är emot generella hastighetssänkningar på korta sträckor men det finns även andra alternativ till mitträcken.

I klippet ovan kommenterar infrastrukturminister Tomas Eneroth hur han ser på frågan om vår trafiksäkerhet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.