Hör Amanda Aasa, Erik Grahn och Siri Jansson från Musikmakarna i Örnsköldsvik berätta om sitt bidrag till Melodifestivalen. Amanda Aasa framför bidraget ”Late” som tävlar i Luleå på lördag. Foto: Anna Quayle/SVT

De tog musiken från klassrummet till Melodifestivalen

Uppdaterad
Publicerad

Amanda Aasa med låten ”Late” slåss om en plats i finalen i Melodifestivalens tredje deltävling.

Bakom bidraget står elever på Musikmakarna i Örnsköldsvik.

– Vi lade ihop våra tankar om vad vi tror Melloformatet behövde, säger Amanda Aasa som tillsammans med Erik Grahn och Siri Jansson skrivit låten.

Platsen i Melodifestivalen gick via tävlingen ”P4 Nästa” – Amanda Aasa fick bonuserbjudandet att vara med i nästa års Melodifestival och tackade ja.

Det har varit en lång resa från idé till färdigt bidrag. Trion, som går andra året på låtskrivarutbildningen på Musikmakarna i Örnsköldsvik, är dock nöjda med resultatet.

Melodifestivalen 2020

”Gitarrbaserad upptempolåt”

– ”Late” har klassiskt poptema men ändå självdistans. Vi ville ha en gitarrbaserad upptempolåt med ett så kallat antidrop som skulle passa scenen, berättar Siri Jansson.

På lördagkväll får låten alltså möta den stora publiken i Melodifestivalens tredje deltävling i Luleå.

I klippet hör du mer hur Mello-resan varit och hur det är att ha Melodifestivalen som praktikarbete.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2020

Mer i ämnet