Foto: SVT Ylva Holmgren

Här kan hemlösa värma sig dygnet runt

Uppdaterad
Publicerad

I en vecka har mötesplatsen Slink in i Sundsvall haft en ny adress och nu börjar de hemlösa och utsatta hitta dit. Med kylan så kommer det också fler som vill söka sig in i värmen för en kopp kaffe och kanske för att tvätta sina kläder.

Susanne och Terje har jobbat länge på ”Slinken” som de kallar det och dom är väldigt nöjda med de nya lokalerna.

Terje Emtfeldt och Susanne Åhlén jobbar som handledare på Slink in i Sundsvall Foto: SVT Ylva Holmgren

  – Ja, de är stora öppna och fina och vi kan ju ha öppet dygnet runt nu, säger Susanne Åhlén, handledare på Slink in.

  – Vi har ju bättre översyn i lokalen och sedan så har vi ju fått separat ducsh, tvätt och toalettutrymme och det är bättre för våra gäster. Det går att utnyttja på ett bättre sätt, säger Terje Emtfeldt, handledare på Slink in.

Fram till sista april kommer Slink in att ha dygnet runt öppet på vardagarna, ett projekt över de kalla vintermånaderna som kommunen sen kommer att utvärdera.

Slink in i Sundsvall

Slink in är en daglig verksamhet som drivs av socialtjänsten och vänder sig till människor i socialt utanförskap. Verksamheten stödjs av olika sponsorer och samarbetar också med olika organisationer som till exempel Frälsningsarmén, KRIS och LP-stiftelsen. Slink in har runt 10 000 besökare per år eller 45-50 personer per dag. Ambitionen är att stötta människor till en förändring i deras liv.

Källa: Sundsvalls kommun

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.