Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Mirza Becirovic, Yousif Mohamed och Linda Tjäder om deras mål med arbetet i klippet. Foto: Per-Erik Ström/SVT

Efter våldsdåden – de vill förändra synen på bostadsområdet Nacksta i Sundsvall

Publicerad

Nacksta i Sundsvall har de senaste åren varit drabbat av flera grova våldsbrott och enligt polisen är området prioriterat i deras bevakning. Ideella föreningar har uppmärksammat situationen och arbetar för att skapa en tryggare miljö och förändra synen på bostadsområdet.

– Vi erbjuder barnfamiljerna framför allt en vettig fritid med en diverse olika aktiviteter, säger Linda Tjäder som är ordförande i SADAKA Familjebyrå men är även engagerad i Nackstabadet.

Tidigare i veckan hittades en död person i en lägenhet i bostadsområdet och polisen misstänker mord. Det är i så fall det tredje mordet i Nacksta på två och ett halvt år vilket har skapat oro bland de boende.

Vill förändra negativ syn på området

Nacksta har fått ett rykte om sig att vara osäkert, men ideella föreningar vill förändra den negativa synen och göra området till en attraktiv plats att bo på. 

– Jag har två barn och bott här i många år och jag känner mig inte otrygg. Vi jobbar nu med iordningställandet av badet inför öppnandet, säger Mirza Becirovic som är ordförande i Nackstabadet.

I videon berättar Mirza Becirovic, Yousif Mohamed och Linda Tjäder om deras vision för Nacksta.

Nacksta är en stadsdel väster om Sundsvalls centrum som består av ett bostadsområde och ett industriområde. I området bor drygt 4 000 personer, och Nacksta är ett karaktäristiskt miljonprogramsområde.

Källa: Wikipedia

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer