Den mörka pojken

Uppdaterad
Publicerad

I Quicks första redogörelse nämns en mörk pojke. Han ska ha gått tillsammans med Johan och sedan vikit av. Under de följande åren förändras skeendet och den mörka pojken kommer slutligen ut genom porten bredvid,  några minuter före det att Johan kommer ut. 

I förundersökningen finns en fotokonfrontation där Quick uppmanas peka ut den mörka pojken från en rad skolfoton föreställande unga pojkar. Quick pekar också ut en trolig pojke. Hurvida han hade rätt framgår inte av det förundersökningsmaterial som mittnytt tagit del av. Men eftersom utpekandet aldrig användes som bevis får man anta att Quick pekade ut ”fel” pojke.

I Quicks beskrivning av pojken ingår att han har en stickad tröja med mönster. Polisens utredare lyckas också hitta en mörk grannpojke som vid tidpunkten hade en liknande tröja.

När han tillfrågas av polisen om sin klädsel den aktuella dagen svarar pojken att han tror att han hade en jacka. Men omständigheten med tröjan tas ändå som bevis för att Quick varit på platsen.

Del 13: Vallning ger minnen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.