”Det gick inte att förhandla”

Uppdaterad
Publicerad

Vi ville ha 0.5 procent men det gick inte att förhandla, och övriga kommuner ska inte vara sura på oss, det menar man från Sollefteå.

– Det är ingen förhandling, det är en dialog mellan etableraren och kommunen eftersom dom inte är skyldiga att erbjuda någonting. Därför accepterade vi 0.2 procent, det säger Jerry Persson (S) som är vice ordförande i kommunstyrelsen i Sollefteå.

Jerry Persson menar att man inte backat från några överenskommelser bland berörda kommuner om att kräva 0.5 procent i ersättning. Han säger samtidigt att det kan vara läge för berörda kommuner att träffas och reda ut saker och ting.

– De har ju inte fört någon dialog med oss om att de inte accepterar 0.2 procent. Vi har trott att budet får vi anta helt enkelt säger Jerry Persson (S).

– Nu när det är skarpt läge så kanske vi bör ta lite djupare kontakt. Men jag tycker inte att övriga kommuner ska vara sura på oss för det var den här nivån som vi blev erbjuden fortsätter Jerry. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer