Det ljusnar för nattis och kulturskolan i Timrå

Publicerad

Efter beslutet om en skattehöjning på 95 öre har det ljusnat betydligt för nattis och kulturskolan i Timrå kommun. I slutet av november fattas beslut om kommunens budget för 2020 och i förslaget finns det pengar både till nattis och kulturskolan.

I samma veva har majoritetspartierna också beslutat skrota planerna på en samlokalisering av Bergeforsens och Ljustorps skolor.

– I det fallet rörde det sig om en oberoende lokalutredning som föreslog en samlokalisering men vi har beslutat att lägga förslaget till handlingarna. Det är inget vi kommer att gå vidare med, säger Lisbeth Eklund (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Besked om Ljustorp

Även vänsterpartiet är inne på linjen att Ljustorp och Bergeforsens skoilor ska drivas vidare som tidigare. Frågan har helt enkelt avförts från dagordningen.

Enligt Lisbeth Eklund är dock beskedet om nattis och kulturskolan beroende av att fullmäktige klubber igenom majoritetens budget i slutet av november. Skattehöjningen är redan beslutad men först i budgeten anges vad dessa extra skatteintäkter till kommunen i praktiken ska användas till.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer