– Vi har gjort allt vi kan för att bevisa brotten, säger Hanna Rolinder, förundersökningsledare vid polisen i Medelpad. Foto: Polisen / SVT arkiv

Det var inget rån i Ortviken – polisen lägger ner ärendet

Uppdaterad
Publicerad

Förundersökningen om det misstänkta brutala rånet i Ortviken som anmäldes i söndags har lagts ner. 

– Vi har dragit i alla trådar vi kan och kommit fram till att det inte har skett så som det sades inledningsvis, säger Hanna Rolinder, förundersökningsledare.

Enligt anmälan skulle mannen ha knivhotats och tvingats av bussen och rånats.

Polisen har, under veckan, lagt ner stora resurser för att utreda det rån som påstods ha inträffat på Alnöbussen natten mot söndag, men det har inte lett fram till något. Det berättar Sundsvalls Tidning.

Lugnar allmänheten

Hanna Rolinder säger att polisen har jobbat efter alla spår som fanns; talat med vittnet, vi har tittat på övervakningsfilmer och undersökt inlämnat gods.

– Vi har gjort allt vi kan för att bevisa brotten, säger hon.

Nu går man ut med information om att det inte varit ett rån, i alla fall inte så som det först framstod, för att lugna allmänheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.