Ingrid Ohlsson, chef för biblioteket i Kramfors är glad åt att ha kunnat vara med och starta det nya Digidelscentrat som ska öka folkbildningen på it-området. Foto: Hans Lindblom SVT

Digidelscenter invigt i Kramfors

Uppdaterad
Publicerad

Ungefär en halv miljon svenskar står helt utanför internet, och ett antal av dem är västernorrlänningar. Det vill Kramfors kommun bidra till att förändra. Under måndagen invigdes Digidelcenter på biblioteket i Kramfors.

– Det känns väldigt bra att Kramfors kommun nu får chansen att överbrygga detta kunskapsgap, säger projektledaren Safaa Alhaj Bakou.

Internetstiftelsen står bakom initiativet och det hela bygger på att man skapar lättillgängliga och bemannade lärcentra på området.

Det digitala i vardagen

På ett DigidelCenter är det meningen att besökarna ska kunna öka sin it-kompetens för att aktivt kunna välja digitala alternativ och tjänster.

– Invånare i alla åldrar oavsett kön, etnicitet och så vidare är välkomna hit, säger Safaa Alhaj Bakou.

Projektet ska till att börja med pågå i två år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.