Din tur tar ledbussarna ur trafik på grund av halkan på Sundsvalls gator. Foto: SVT

Din tur tar dragspelsbussar ur trafik

Uppdaterad
Publicerad

Efter larm från busschaufförer togs tio ledbussar i Sundsvall ur trafik på torsdagseftermiddagen. Stadstrafiken påverkas.

Det är de långa ledbussarna som tagits ur drift på grund av halka, vilket innebär att det blir glesare mellan turerna. Dels är det regn på kalla vägbanor och dålig snöröjning som påverkar trafiksäkerheten.

– Det hann inte inträffa någon incident utan de togs ur trafik när förarna bedömde att man inte kunde framföra bussarna trafiksäker längre, säger Hans Fälldin, presstalesman Din Tur.

Då väntas bussarna gå som vanligt

Eftersom det saknas extrabussar påverkas linjerna 1-5 i Sundsvall under rusningstrafiken då alla ska hem från jobb och skola.

– Stadstrafiken går, men med längre mellanrum mellan bussarna, förklarar Hans Fälldin.

– I morgon räknar vi med att bussarna går som vanligt igen.

Som om det inte var nog, så slutade också bussbolagets hemsida dintur.se att fungera strax före klockan 16.00. Men problemet är nu åtgärdat och hemsidan är i bruk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.