Presskonferens idag om Covidplaneringen inför hösten.

Ny sparplan för vården presenterades – se sändningen från regionens presskonferens

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen sände SVT Västernorrland regionens presskonferens med genomgång av pandemiläget. Dessutom presenterades ett förslag till sparåtgärder för sjukvården.

Presskonferensen inleddes med att smittskyddsläkaren Hans Boman gick igenom det aktuella läget för pandemin i länet. Han rekommenderade alla som känner sig krassliga att stanna hemma och beställa ett test. Monasofi Wallinder som är verksamhetschef på regionen berättade att regionen nu anställt personal för att kunna genomföra antikroppstester för allmänheten i länet. 200 kronor kommer ett test att kosta.

Ny sparplan för vården presenterades

Dessutom presenterade Anders Sylvan och Lena Carlsson, regiondirektör respektive chef för specialistvården, de besparingsplaner som nu måste sättas in för att klara vårdens stora ekonomiska problem.

Lena Carlsson framhöll att detta är ett förslag som kräver politiska beslut.

Mer om detta här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.