Distansundervisning på Gudmundråskolan. Foto: SVT

Distansundervisning på högstadieskola i Kramfors

Uppdaterad
Publicerad

Kramfors kommun har beslutat att de elever på Gudmundråskolan som har möjlighet att jobba hemifrån, i vart fall under torsdagen och fredagen. Skälet är en mycket hög personalfrånvaro på skolan på grund av covidsmittan.

Högstadieskolan med omkring 360 elever har sedan en tid tillbaka ett mycket tufft personalläge på grund av den eskalerande spridningen av covid-19, och i slutet av den här veckan har läget blivit akut.

– Många i personalen är sjuka eller sitter i karantän. De som är kvar på skolorna får slita extra mycket, sa Stefan Karlstedt, verksamhetschef för grundskolan i Kramfors kommun till SVT i går onsdag.

Coronaviruset i Västernorrland

För att slippa stänga ned verksamheten helt har nu skolförvaltningsledningen bestämt att de elever som har möjlighet kan studera hemifrån på distans, i vart fall den här veckan ut.

Elever med särskilda behov och elever som inte kan ta sig hem ska dock fortsättningsvis ha sin undervisning på skolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet