Vid 14-tiden på torsdagen hittades en avliden person på isen i Sundsvallsfjärden. Personen är ännu inte identifierad. Foto: Google earth/SVT Grafik

Död man hittad på isen i Sundsvallsfjärden

Uppdaterad
Publicerad

En person har hittats död på isen i Sundsvallsfjärden nära Ortvikens pappersbruk.

– Det är en man och han har av allt att döma legat länge i vattnet. Kroppen visar inga tecken på yttre våld, säger polisens jourhavande förundersökningsledare S-O Gustavsson till SVT Västernorrland.

Fyndet gjordes strax efter lunch på torsdagen av anställda vid pappersbruket. Den döde mannen var fastfrusen i isen strax utanför fabriksområdet.

Mannens identitet är ännu inte känd.

Identifiering

– Det första som ska göras nu är att försöka få personen identifierad, säger polisens presskommunikatör Marie Andersson.

Polisen har i nuläget inga uppgifter om ungefärlig ålder på mannen.

– Kroppen har legat länge i vattnet, bekräftar S-O Gustavsson.

Stämmas av med försvinnanden

Det finns ännu ingen officiell teori om dödsorsak.

– Men kroppen visar inga tecken på yttre våld, säger S-O Gustavsson.

Utöver arbetet med identifieringen ska också fyndet av kroppen stämmas av med anmälningar om försvunna personer för att kunna se något eventuellt samband där.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.