Foto: Peter Nässén

”Dödsfallen i Bergsåker en ren olyckshändelse”

Uppdaterad
Publicerad

Det äldre paret omkom när de blev påkörda av tåget i Sundsvall i söndags, nu är polisen klar med sin utredning.

Mannen och kvinnan som är i 70-årsåldern hade av någon anledning hamnat på järnvägsspåret i närheten av Bergsåker väster om Sundsvall.Polisen har utrett händelsen och betecknar dödfallet som en tragisk olyckshändelse.

– Det finns inga misstankar om brott eller att paret skulle ha varit självmordsbenägna säger polisens förundersökningsledare Alexandra Bergström.

Kunde inte gå över spåret

Polisen säger sig ha en ganska klar bild av vad som hänt, enligt utredningen har paret promenerat på en väl upptrampad stig som leder fram till järnvägsspåret i anslutning till en järnvägsbro över Selångersån.

– Dom hade nog tänkt gå över men på andra sidan stoppades dom av ett ordentligt staket och verkar då ha valt att istället gå en bit på spåret säger Alexandra Bergström.

Uppfattade aldrig tåget

När paret följde spåret norrut hann de förmodligen aldrig uppfatta tåget som nyss lämnat Sundsvalls station på väg norrut och som alltså körde på paret bakifrån.

– Dom här tågen låter ju inte så mycket så det är inte så lätt att höra när dom kommer på håll säger Alexandra Bergström.

Utredningen läggs ned

Det finns ett staket i närheten som brukar vara uppklippt, men enligt polisen hade paret inte använt sig av den vägen. Förundersökningen är formellt sett fortfarande öppen, men enligt Alexandra Bergström kommer den sannolikt att läggas ned.

– Ja, jag har svårt att tro att det kommer att komma fram någonting nytt som förändrar den bild vi har. Vi har pratat med alla personer som vi tror skulle kunna tillföra någonting till utredningen och det finns inte så mycket mer vi kan göra säger Alexandra Bergström, polisens förundersökningsledare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.