Foto: TT Bild

Dödshotade mor och barn – döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

En 26-årig Timråbo hotade att skära halsen av en ung kvinna och hennes barn. Nu döms han till ett fängelsestraff.

Timråbon och den unga kvinnan har känt varandra länge och har enligt de bägge aldrig haft något otalt med varandra. En kväll i slutet av juni skulle 26-åringen sova över hos kvinnan eftersom han saknar fast bostad.

Blev som förbytt

Kvällen började enligt kvinnan lugnt och normalt men när hon kom tillbaka efter ett besök i tvättstugan var mannen som förbytt. Han anklagade henne för att ha stulit narkotika av honom och slog henne i ansiktet.

Mannen tog sedan fram en kniv som han hotade henne med. Han gick sedan in i sovrummet där kvinnans femårige son låg och sov. 26-åringen höll kniven mot den sovande pojkens hals och sade att han skulle skära halsen av honom och sedan göra samma sak med henne.

Skulle komma tillbaka

Mannen gjorde inte verklighet av sina hot utan lämnade lägenheten. Men innan han gick sade han till kvinnan att ”de som skvallrar dödar man” och att han skulle komma tillbaka och skära halsen av dem bägge om hon ringde polisen.

När 26-åringen greps av polis var han djupt ångerfull och medgav att han den aktuella kvällen blivit konstig, aggressiv, paranoid och misstänksam. Han har i övrigt få minnesbilder av kvällen.

Fängelse och skadestånd

Mannen döms nu till fängelse i ett år och fyra månader för grovt olaga hot, misshandel, övergrepp i rättssak och försök till grov misshandel. Han ska även betala drygt tjugo tusen kronor i skadestånd till kvinnan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.