Doktor Barks har blivit en succé

Uppdaterad
Publicerad

KRAMFORS Det är två år sen Svenska kyrkan fick projektpengar till ett ungdomsprojekt i Kramfors. Projektet blev ungdomsgården ”Doktor Barks”. Och sedan portarna öppnades har ungdomarna målat, renoverat och byggt om.

Doktor Barks läkarvilla är ett fin funkisvilla mitt i centrala Kramfors. Den ägs av kommunen som hyr ut villan till Kyrkan på rivningskontrakt. Men nu vill kommunen riva villan för att bygga ut Kramfors affärscentra.

Kommunens kulturenhet vill bevara villan med hänvisning till villans kulturvärde, men de körs över av majoriteten i kommunstyrelsen som tycker butiker är viktigare än byggnadskultur.

Över 40 ungdomar hänger hos Doktor Barks varje kväll. Å Polisen märkte redan första året att ungdomsbrottsligheten i stan minskade med nästen 15 procent. Men inte ens dom argumenten biter på politikerna.

För dom unga är det svårt att förstå hur politikerna tänker.

– Jag tycker dom har så fel, i så fall har dom inte insett vad Doktor Bark gör för ungdomarna i Kramfors, säger Cecilia Bäckman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.