Foto: Privat/TT

Domen i kidnappningsmordet överklagas

Uppdaterad
Publicerad

Två av de sex som dömdes för mordet på 23-årige Ramin Scherzaj har nu överklagat domen. Det är kvinnans exmake och en av hennes bröder.

Det var i förra veckan som domen i det uppmärksammade kidnappningsmordet kom. Ramin Scherzaj kidnappades i Gävle den 4 april förra våren och hittades död i byn Maj söder om Sundsvall 14 dagar senare. Fallet uppmärksammades bland annat eftersom åklagaren yrkade på att det fanns ett hedersmotiv bakom mordet, vilket Gävle tingsrätt genom domen anser är styrkt.

Läs mer: 23-åriga Ramin kidnappades och mördades – fem får livstid

När domen kom dömdes fem personer till livstids fängelse och en sjätte, som var under 21 när brottet begicks, till 14 års fängelse och utvisning.

23-åring bortrövad i Gävle

Två överklagar

Nu har alltså två av de livstidsdömda valt att överklaga. Dels exmaken, som har erkänt att han fört bort Ramin Scherzaj för att misshandla honom, men han förnekade att han skulle vara inblandad i människorov och mord.

Brodern till kvinnan som hade en relation med Ramin Scherzaj är den andre som överklagar, och han menar att han inte ens satt i bilen på väg till Gävle.

”Kommer naturligtvis överklagas”

Även 24-åriga kvinnans advokat har tidigare sagt att att de kommer att överklaga domen.

– Ja, detta är ju långt från vad vi hoppats på, hon har ju nekat och det kommer naturligtvis att överklagas, sade Lars Ståhlberg till SVT.

Läs mer: Kvinnans advokat: ”Vi kommer att överklaga”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

23-åring bortrövad i Gävle

Mer i ämnet