• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kumla kommun, i Örebro län. Det kommunala dricksvattnet är påvisat förorenat av bakterier. Kommunledningen uppmanar alla att koka vattnet före förtäring. Läs mer här

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Utan sin ADHD-medicin har Ann-Sophie Dahlin svårt att klara vardagen. I klippet berättar hon hur. Foto: SVT Peter Nässén

Drabbad ADHD-patient: ”Ingen hör vad jag säger”

Publicerad

Över 50 patienter har drabbats efter att en stafettläkare inom allmänpsykiatrin i Västernorrland brustit i sin patientdokumentation. Patienten Ann-Sophie Dahlin riktar nu skarp kritik och berättar att den uteblivna vården resulterat i ångest och sömnlösa nätter.

Läkaren som arbetar inom allmänpsykiatrin i Västernorrland har allvarligt brustit i sin patientdokumentation vilket innebär att patienter blivit utan både medicin och läkarintyg. Sammanlagt beräknas 53 ärenden ligga på hög – Ann-Sophie Dahlin är en av de patienter som drabbats av stafettläkarens vårdslöshet.

Ingen medicin

Utan medicin för sin ADHD har hon svårt att klara vardagen. Ann-Sophie upplever att hon har svårt att kontrollera sig vilket också påverkar livet som förälder till sina två söner.

– Just nu så pratar jag så fort att ingen hör vad jag säger, mina barn säger det till mig. Det är jobbigt för det går också ut över dem nu när jag är väldigt lättretlig utan medicinen, säger hon.

”Det är katastrof”

Trots åtskilliga samtal med läkare uppger Ann-Sophie att hon fortfarande står utan hjälp. Sömnlösa nätter har lett till att hon inte längre kan arbeta. Ann-Sophie är besviken på hur både stafettläkaren och kliniken hanterade situationen.

– Jag vill ha en riktig förklaring över vad som har hänt och hur det kunde bli så här. Vad har kliniken egentligen för åtgärder om sådant här kan fortgå, säger hon.

Ställer krav på företaget

Avtalet med läkaren har nu sagts upp. Regionen kräver dock att läkaren slutför dokumentationen för de berörda patienterna och utfärdar de intyg och de recept som krävs – annars kommer Region Västernorrland att begära vite av bemanningsföretaget.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer