• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Foto: SVT

Dramatisk räddning – 65-åring vinschades upp till helikopter

Den svampplockare som försvann vid Hålviken söder om Örnsköldsvik på fredagskvällen påträffades strax efter midnatt av den helikopter som sattes in i sökandet. Räddningsinsatsen blev dramatisk eftersom den 65-årige mannen var skadad och vinschades upp till helikotern.

Det var vid åttatiden på fredagskvällen som polisen larmades om en försvunnen 65-årig svampplockare. Personen som slog larm hade tappat bort sin kompis i skogen och det började mörkna. Regn och låg temperatur gjorde att sökandet intensifierades och hundar och helikopter kallades efter hand in för att hjälpa de polispatruller som fanns på plats.

Dramatisk räddningsinsats

Strax efter midnatt påträffades den försvunne svampplockaren vid två fritidshus i Täcksviken. Mannen hade ramlat och vid fallet hade en pinne trängt in i låret. Räddningsinsatsen blev förhållandevis dramatisk eftersom räddningsstyrkan tvingades vinscha mannen upp till helikoptern. 65-åringen som är hemmahörande i Västernorrland fördes till sjukhus och ska nu efter omständigheterna må bra. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer