Det är förstämning i den lilla byn utanför Nordingrå där dådet inträffade. Foto: SVT

Dråpmisstänkt försatt på fri fot

Uppdaterad
Publicerad

Den 62-årige man från Nordingråtrakten som suttit häktad på sannolika skäl misstänkt för dråp på sin svårt sjuka fru släpptes på torsdagen fri av Ångermanlands tingsrätt.

Mannen har suttit häktad sedan början av mars på sannolika skäl misstänkt för dråp. Frun var svårt sjuk och mannen hävdade under den första häktningsförhandlingen att han agerat i en nödsituation.

– Kvinnan har haft en svår sjukdom och han ville avsluta hennes liv av det skälet. Jag anser att det handlar om en aktiv form av dödshjälp, menade kammaråklagare Stina Sjöqvist som leder förundersökningen.

Släpptes efter förhandling

Under torsdagsmorgonen hölls förhandling i tingsrätten om fortsatt häktning av mannen. Denna gång beslutade rätten att försätta honom på fri fot. Ett beslut som inte uppskattas av kammaråklagaren.

– Vad jag tycker om det är inte tryckbart, säger Stina Sjöqvist som nu säger att hon tänker överklaga tingsrättens beslut.

Anser du att han kan påverka utredningen om han försätts på fri fot?

– Ja, det är klart, rätten konstaterar också att han är fortsatt misstänkt för dråp, säger Sjöqvist.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Misstänkt dråp i Nordingrå

Mer i ämnet