Foto: Erik Vallsten, SVT

Duo åtalas för sadelstölder

Uppdaterad
Publicerad

En 17-årig flicka och en 46-årig man, bägge från Sundsvall, åtalas nu för stöld av sadlar och diverse hästutrustning från bland annat Färsta ridcenter. Värdet på utrustningen beräknas till 73 000 kronor och flera privatpersoner drabbades av stölderna.

Vid inbrottet i Färsta bröt tjuvarna upp en dörr och tog sig in i den privata sadelkammaren där medlemmarna förvarar sin utrustning. De bägge åtalade nekar till stölderna från Färsta men den unga kvinnan erkänner att hon varit med och stulit en sadel i Härnösand.

Mannen har ett digert brottsregister och förekommer över femtio gånger i polisens register, mestadels för för liknande brott. Även kvinnan är sedan tidigare känd av polisen.

Hon åtalas dessutom för att ha medverkat vid en misshandel där hon tillsammans med två män slog en man på en parkeringsplats i Birsta. Kvinnan anklagas för att ha sparkat och slagit mannen när han låg ner. Hon åtalas dessutom för grov olovlig körning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.